3 Temmuz 2012 Salı

Street Rod



Street Rod

Caddenin Kralı

Bu sıralar oynadığımız araba yarışı oyunlarının atası Street Rod. Günümüze kadar, 1989, 1990 ve 2005’te olmak üzere 3 tane Streed Rod oyunu çıktı ve 1960 ve 1970 tarihleri arasında geçti.  Bazı filmlerde de gördüğümüz, dönemin Amerikan gençliğinin modası olan “iddaasına yarış” oyunun konusunu oluşturuyor. Tarihlerden de tahmin ettiğimiz üzere Chevrolet, Dodge, Ford, Plymouth marka eski arabalarla, parasına ve arabasına yarışlar yapıyoruz.

Ben size ilk oyun olan Street Rod 1’den bahsedeceğim. Oyun 1963 yılında Los Angeles’da geçiyor. 750$ paramız ve bir gazete var elimizde. Gazeteyi okurken gözümüze kullanılmış araba ilanları çarpıyor ve gençliğin verdiği ateşle paramızı bu arabalardan birine yatırıp garajımıza geçiyoruz.

Garajda aracımızı modifiye edebiliyoruz. Sol alt tarafa bıraktığımız gazetemizden yedek parçalar da bulabiliyoruz tabi bu parçaların arabamıza uygun olması gerekiyor. Parçaları değiştirme işini de biz yapıyoruz ellerimizle. Vida söküp takıyor, eskiyen tekerleklerimizi değiştiriyoruz ve hatta arabamızın üstünü açabiliyoruz. Daha iyi parçalar almak dışında, eskiyen parçalarımızın yerine yenilerini almak arabamızı geliştiriyor ve daha iyi durumda tutmamızı sağlıyor.

İki tür yarışa katılabiliyoruz. 10$ veya 50$ kazanabileceğimiz kısa yarışlar ve 25$, 100$ ya da arabasına yarışabileceğimiz uzun yarışlar var. Ayrıca rakibi tanımak için de yarışabiliyoruz. Şimdiki oyunlar gibi sırası gelen yarışa girmek yok, çekiyoruz arabamızı “Bob’s Drive-in” önüne, yarışmak isteyenleri bekliyoruz, ister kabul ediyoruz ister reddediyoruz. Yarışırken dikkat etmemiz gereken durumlar var. Örneğin düz vitesi doğru kullanamazsak ya da lastiğimiz eskiyse yolda kalabiliriz bu yüzden arabamızı sürekli sağlam tutmalıyız.

Bob’un yerinde, gıcır siyah arabalı ve oyunun başında belli bir süre biz istesek de yarışmayı kabul etmeyen ve hatta bizimle dalga geçen King isimli karakteri yenmek asıl hedefimiz. Oyunda belli ediyor hemen kendisini artis :)

Gerçekçilik ve eğlence bakımından şimdiki oyunlardan hiç farkı yok. Eski oyunlardan da zevk alan arkadaşlara kesinlikle tavsiye ediyorum. Şu satırları yazarken bile tekrar oynama isteği belirdi içimde, en iyisi gidip tekrar oynamak sanırım… :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder