23 Temmuz 2012 Pazartesi

Heretic


Heretic

Heretic, Raven Software tarafından yapılıp, 1994 yılında id Software tarafından yayınlanmış fantastik FPS türü bir oyun. Dönemin FPS oyunlarından farksız olan amacımız, baş düşmanımızı yok etmek. Bunun için ortalığı keşfediyoruz, anahtarlar bulup kapıları açıyoruz, bu sırada önümüze çıkan zebanileri öldürüyor ve bölümü bitirecek olan son kapıya doğru ilerliyoruz.

Çok kısa ve kaba şekilde hikayeyi anlatayım. Baş düşmanımız d’sparil, oyunun geçtiği yer olan Sidhe şehrini ele geçirmek amacında olan üç kardeş “serpent rider’dan” birisi. Bu üç serpent rider, halkın büyük çoğunluğunu ele geçiriyor ve kendilerine itaat ettiriyorlar ve d’sparil efendileri olarak Sidhe’de kalıyor.

Oyundaki karakterimizin de ırkı olan Sidhe Elfleri ise, serpent riderların büyülerine karşı dayanıklı. Bu sayede, serpent riderların hükmü altına girmiyorlar. Serpent riderlar ve hizmetkarları ile Sidhe elfleri arasında geçen mücadelelerden sonra Sidhe elfi olarak d’sparili yok etmek için maceramıza başlıyoruz.

Grafikler için Doom motoru kullanılmış, güzel tasarlanmış çevre ve çeşitli yaratıklar var. Çevrenin dokuları sürekli tekrar ediyor ama sonuçta dos oyunu. Yaratıklar ise çuval gibi düşüp ölmüyor, parçalarına ayrılıyorlar. Silahların çizimleri de güzel yapılmış.

Müzikler oyuna çok uygun, özellikle birkaç tanesini çok seviyorum. Yaratıkların ve silah seslerinin dışında, zaman zaman karakterimizin gülüşü, zincir tıkırdaması ve su damlaması gibi efektler kasvetli ortamlarla birleşince güzel atmosfer oluşturuyor.

Haritalar oldukça büyük, oyunu tekrar oynadığınızda farklı yerler görebilmeniz mümkün. Bunun yanında bir çok gizli kapılar var. Silahlar çok fazla değil ama etkileri değişik. Mühimmat kalmadığında kullandığımız staff konsepte uymamış, sopayla yaratık öldürmekten farkı yok. Silahlardan başka, silahları güçlendiren ya da düşmanları tavuğa döndüren “tome of powerlar” ve çeşitli “poweruplar” var.

Fantastik dünyayı ve nostaljiyi seven arkadaşlar için eğlenceli bir oyun, deneyin bir şey kaybetmezsiniz çok vaktinizi almaz zaten. Oyunu oynayacak arkadaşlara bol bol save etmeyi tavsiye ediyorum. İyi oyunlar…



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder