12 Temmuz 2012 Perşembe

Red Baron



Red Baron



Birinci Dünya Savaşında efsaneleşmiş Alman pilot Manfred von Richthofen’in lakabı Red Baron. Uçuş simülasyonu oyunu olarak tasarlanmış, savaştan yıllar sonra 1990’da ünlü pilotun lakabı kullanılarak, “Dynamix” tarafından yapılmış ve “Sierra Enterteinment” tarafından piyasa sürülmüş.

Üstünden uçağı gördüğümüz, sağa sola ve ileri geri gidip sadece ateş ettiğimiz oyunlardan farklı olarak, oyunu pilot gözünden oynuyoruz. Uçuş simülasyonu olmasına rağmen uçuş dinamikleri, eğlenceyi ön planda tutmak için gerçekçi dinamiklerden ödün verilmiş. Buna rağmen uçarken seçtiğimiz uçağın modeline göre farklı fiziksel etkilerle karşılaşıyoruz. Grafikleri genel olarak güzel, özellikle uçak modelleri arasındaki farklar çok net, nesneler anlaşılır fakat çevre dizaynı basit. Oyunda ses namına hiçbir şey yok diyebilirim.

Oyunu hem Almanlar tarafında hem de Allies tarafında oynayabiliyoruz, İngiliz ve Fransız uçakları var Allies tarafında. Tek tek görevler almanın yanı sıra, taraf seçip kariyer modunda oynanabiliyor. Seçtiğimiz tarafa göre Red Baron’u kullanabiliyor ya da onu alt etmek için çaba gösteriyoruz. Tek görevlerde ise değişik türde görevler var. Düşmanla it dalaşı, birebir it dalaşı, havaalanınıza saldırıyı durdurma, devriye gezme, keşif uçağına eskortluk ve zeplin avı gibi birçok farklı görevi yapabiliyoruz.

Sonuç olarak, pek ses duyamamamıza rağmen çok eğlenceli saatler geçirebilecek bir oyun olduğunu söyleyebilirim. Piyasaya sürüldüğü yıllarda ödüller olan bu oyunu oynamanızı tavsiye ediyorum.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder