29 Temmuz 2012 Pazar

Lotus 3 - The Ultimate Challange


Lotus 3 – The Ultimate Challange

Lotus serisi, Magnetic Fields tarafından geliştirilip Gremlin Graphics tarafından piyasaya sürülmüş. Bu 2D yarış oyununun isminden de tahmin edilebileceği üzere sadece “Lotus” marka araçlar kullanılmış.

Oyun gayet basit bir menüyle başlıyor. Yarış türü, pist seçimi, vites seçimi, oyuncu ismi, oyuncu sayısı, kontroller ve ses gibi ayarlarımızı yapabiliyoruz.  Zamana karşı mı yoksa normal rakiplere karşı mı yarışacağımızı seçiyoruz. İsmimizi yazıyor, vitesi otomatik mi yoksa manuel mi kullanmak istediğimizi belirliyor ve yarışacağımız yeri seçiyoruz. Daha sonra Esprit S4, Elan SE ve M200’den istediğimiz model arabamızı seçiyoruz. Bunların dışında yarışa başlamadan önce dinleyeceğimiz müziği seçebiliyoruz. Bir dos oyunu için gayet güzel bir özellik :) Ayrıca Lotus 3’ü 2 kişi oynayabiliyoruz. Ekran yatay olarak ikiye bölünüyor, seçimlerimizi yaptıktan sonra yarışmaya başlıyoruz. O dönemde bir süre kardeşimle bilgisayar kavgası yapmaktan kurtulmuştuk :)

Menünün sol alt köşesindeki “Constructor (RECS)” seçeneği ile viraj, engel, yokuş gibi birkaç temel parametre ayarlayarak kendi pistimizi oluşturabiliyoruz. Şimdi ne kadar etkiler bilemiyorum ama o dönemde tekrar oynanabilirliği yeterince arttırıyordu.

Grafikler oyunu denemenize engel teşkil etmiyor. Çizimler güzel, renk tonlamasıyla hızlanma hissi verilmiş. Yarış esnasında dinleyebildiğimiz 6 şarkı ise eğlenceli. Oynanış gayet basit ve kolay. Diğer arabalara veya tabelalara, ağaçlara çarpsanız da arabanız kesinlikle hasar almıyor. 

Alın bir arkadaşınızı oynayın işte. Maziyi hatırlayın, vay be oyunlar nerelerden nerelere gelmiş falan deyin :) Keyifli oyunlar…





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder