22 Ağustos 2012 Çarşamba

Caesar II


Caesar II

Şehir kurma simülasyonları sevilen türlerden biridir. Caesar II Roma İmparatorluğunu bize tekrardan kurma hatta yeni Caesar olma imkanı veriyor. Oyunu Impression Games geliştirmiş, Sierra 1995 yılında piyasaya sürmüş.

Oyuna güzel şehirlerle başlamıyoruz tabi ki. Göçebe çadırları ile başlayarak şehrimizi güzelleştirmeye koyuluyoruz. İnsanlara su getiriyor, marketler, tapınaklar, hastaneler, tiyatrolar, parklar yaparak şehrimizi geliştiriyoruz. Bunun yanında şehrin ekonomisi için bakır ve demir işleme, et ve üzüm üretme, kil ve taş yapma gibi işlerle şehrimizin gelişimine katkı sağlıyoruz. İnsanlar su, market, tapınak gibi temel ihtiyaçları karşılandıktan sonra çadırlar yerine evlerde oturmaya başlıyor, bu evlerde yaşayan halk, tiyatro, okul, arena gibi lüks isteklerde bulunmaya başlıyor. Bu istekleri de gerçekleştirince daha güzel görünümlü evlerde yaşamaya başlıyorlar.

Şehir kurma ve “şehir-eyalet-imparatorluk” olmak üzere iki farklı şekilde oynanabiliyor Caesar II. İkinci seçenekte sadece şehri kurmak değil, onu dış tehditlerden koruma görevimiz var. Bunun için silahlanıp ordumuzu kuruyoruz. Savaşlarda çok stratejik durumlar yok, kalabalık olan güçlü olan ordu oluyor. Bu seçenekte bölümler geçtikçe rütbeler atlayarak yeni Caesar olmaya yaklaşıyoruz.

Grafikler ve sesler oyunu denemeniz için yeterli. Çizimler ve renk kullanımı gayet güzel, ses efektleri ve müzikler de hoş yapılmış. Uzun uzun anlatmaya gerek yok zaten. Deneyen arkadaşların pişman olmayacağından eminim. İyi eğlenceler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder